Facebook rozšíří lajkovací tlačítko, které nyní nabídne pět nových možností

Už dlouho se mluví o tom, že Facebook přidá k „lajkování“ i „dislajkování“. To se nyní stane skutečností a dostaneme dokonce pět nových možností, jak na příspěvky reagovat.

Při současné popularitě této sociální sítě se dá říct, že tato nová funkcionalita může doslova změnit náš pohled na mnoho více či méně důležitých témat. V současnosti se totiž dá měřit pouze kladný ohlas sdílených příspěvků. To se brzy změní a na příspěvky bude možné reagovat mimo jiné i záporně.

Tlačítka pro „dislajk“ se sice přímo nedočkáme, zato ale budete moci své emoce vyjádřit pěti novými způsoby – klasický „lajk“, dále přibude srdíčko, smích, údiv, smutek a naštvanost. Tyto reakce budou dostupná napříč všemi platformami, čili jak ve Facebook aplikaci pro iOS a Android, tak i na klasické verzi Facebooku pro prohlížeč.

Tyto nové reakce bude možné označit po podržení lajkovacího tlačítka v mobilní verzi a po přejetí kurzorem nad tímto tlačítkem v desktopové verzi Facebooku. Dosud se Facebook zahrnutí dislajkovacího tlačítka do své služby vyhýbal, protože se obával potenciálního vzniku nového způsobu kyberšikany. O tom, kdy bude to nová funkce dostupná široké veřejnosti, se zatím neví.

Edit: tlačítka s novými reakcemi jsou již k dispozici.

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 3 comments

  1. Pa3k Reply

    den dislajk tam práve treba … niektorý zdielajú total kraviny ……

  2. Renci Reply

    Tak opäť ďalšia blbosť, ktorou sa snaží Facebook zaujať. Farebné prevedenie správ, možnosti nastavenia skratiek na meno v chate a podobne – to boli ozaj zaujímavé veci a príjemné spestrenie, ale títo smajlíci, nevidím v tom žiadny zmysel, nevystihuje to poriadne nič, keď chcem dať smajlíka dám ho v chate.. Skôr by som práve uvítal možnosť: DISLIKE než tieto emoji. nie že by som dislike-oval, ale možno by sa uvedomili mnohí, čo zdieľajú totálne kraviny ako tu napísal predomnou Pa3k.

  3. Estera Noémi Reply

    celkom to ujde až na ten zvuk otravný (pri like) ktorí sa zhlasil po aktualizácii ….

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *