Podívejte se, jak natáčí zařízení s dvojitým objektivem

Poslední dobou se množí spekulace o tom, že nadcházející iPhone 7 bude obsahovat kameru s dvojitým objektivem. Jaké výhody ale tato technologie přináší? Podívejte se na video.

Ve videu je použita technologie dvojitého objektivu společnosti Corephotonics‘, která je podobná té od společnosti LinX, kterou Apple koupil a jejíž technologie by pravděpodobně byla u iPhonu 7 použita. Dvojitý objektiv umožňuje např. více detailní obraz a optický zoom bez pohyblivých součástek – což je něco, co by Apple jistě u svého iPhonu ocenil. V roce 2014 šlo tímto způsobem dosáhnout až trojnásobného zoomu, v současnosti je možný dokonce zoom pětinásobný.

Video zachycuje, jak dokáže dvojitý objetiv přiblížit obraz při zachování vysokých detailů. Pro porovnání je přítomna i ukázka toho, jak si se stejnou situací poradí stejná kamera s jediným objektivem. A jak můžete vidět, rozdíl je opravdu markantní.

Technologie společnosti LinX, kterou Apple koupil, používá dvojitý objektiv k vytvoření jediného, velmi kvalitního obrazu. Dva objektivy umožňují hlavně redukci šumu, vyší kvalitu obrazu při horších světelných podmínkách a ostřejší vyzobrazení detailů.

Zdroj: macrumors.com

This article has 2 comments

  1. Renci Reply

    Konečne. 🙂 skvelý nápad, reálne zlepšenie len stále si akosi neviem zvyknúť na tie dva objektívy na mobile 😀

  2. Estera Noémi Reply

    už sa na to teším a snáď bude iphone 7 i vodotesný ☺

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *