Trh tabletů s připojitelnými klávesnicemi rychle roste

Pro kategorii tabletů s odepínacími klávesnicemi zatím název určen nebyl – tato zařízení se nicméně často označují jako hybridní a jejich popularita roste. Dá se nový iPad Pro za takové zařízení označit?

V posledním čtvrtletí minulého roku prodej tabletů pokračoval v poklesu – konkrétně meziročně o více než desetinu. Tento pokles se nevyhnul ani Applu a jeho iPadům. Nicméně tabletům s připojitelnými klávesnicemi se tento pokles vyhnul a naopak se jich prodalo rekordní množství – 8,1 milionu kusů.

Společnost IDC, která tyto výsledky zveřejnila, iPad Pro za zmíněné hybridní zařízení považuje kvůli oficiální klávesnici Smart Keyboard. Nicméně zařízení stále běží na stejném operačním systému jako iPhony, což může být a i je jistým omezením – např. oproti těmto hybridním zařízením s Windows, plnohodnotným systémem pro osobní počítače.

Určitě by byla zajímavá myšlenka něčeho jako „MacPad“, hybridního zařízení se systémem OS X. Apple dokonce vlastní na „hybridní tablet/notebook“ patent – místo tabletu s odnímatelnou klávesnicí by se jednalo spíše o notebook s odnímatelným displejem. Zatím se o ničem takovém nemluví, nicméně existence patentu dokazuje, že o podobném zařízení minimálně někdo v Applu uvažoval.

Zdroj: appleworld.today

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *