Uživatelé iPhonů byli během Vánoc štědřejší než uživatelé Androidu

Většina online nákupů z mobilního zařízení před vánočními svátky byla provedena ze zařízení s iOS. I když je v USA více než 50 % smartphonů s Androidem, pouze 23 % online vánočních nákupů bylo provedeno přes mobilní zařízení s tímto operačním systémem.

Oproti tomu pomocí iOS zařízení bylo provedeno zbylých 77 % mobilních online nákupů – přes ostatní operační systémy, např. Windows Phone, jich bylo provedeno pouze zanedbatelné množství. I počet celkově provedených online nákupů během vánoční sezóny v USA oproti minulému roku stoupl – konkrétně o 12 %.

Tato data poskytla společnost E-Commerce Pulce na základě 200 různých online obchodů, 500 milionů nakupujících a nákupech v hodnotě 100 miliard dolarů. Zvýšila se i průměrně utracená částka za dárky, a to o 1,1 %.

Většinu dárků lidé koupili podle doporučení svých známých. Inzerce na sociálních sítích kupodivu přispěla pouze k 1,8 % rozhodnutí, jaký dárek koupit.

Online nákupy přes mobilní zařízení celkově stoupají – z 13 na 19 % – na úkor těch provedených přes klasický stolní počítač či notebook – ze 75 na 70 %.

Zdroj: appleinsider.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *