Apple Music dožene příští rok Spotify, tvrdí analytik

Podle analytika z oblasti hudebního průmyslu čeká hudební službu Apple Music velmi rychlý start. Příští rok má podle něj dosáhnout stejného počtu předplatitelů, jako má její největší konkurent – Spotify.

Zmíněným analytikem je Mark Mulligan, který je v hudebním světě velmi známý a respektovaný. Podle něj má mít koncem roku 2016 Apple Music 20 milionů předplatitelů. To je stejně, jako má v současnosti největší konkurent této služby – Spotify. Největšími rozdíly mezi těmito službami je to, že Spotify nabízí i bezplatnou verzi své služby s reklamami – Apple Music nikoliv – a že Spotify bylo spuštěno již v roce 2008, kdežto Apple Music teprve v červnu tohoto roku.

Analytik odhaduje počet předplatitelů Apple Music na konci tohoto roku na 8 milionů. To je velmi reálné číslo, alespoň vzhledem k tvrzení Tima Cooku, podle kterého v říjnu používalo tuto službu 15 milionů uživatelů, přičemž 8,5 milionu z nich bylo ve tříměsíční zkušební době zdarma. Je ale také třeba poznamenat, že nějaká část ze zbývajících 6,5 milionu uživatelů, kteří si Apple Music již předplácí, můžou být jednoduše posluchači, kteří zapomněli službu po tříměsíční zkušební lhůtě zrušit.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *