PowerMe změní jakékoliv zařízení v nabíječku

Na Indiegogu se včera objevilo zařízení, které může pomoci vašemu iPhonu s neustále vybitou baterií – díky němu ho totiž můžete nabít pomocí jiného zařízení. Navíc po něm jdou přenášet i data.

Za zařízením s názvem PowerMe stojí tři italští studenti a bylo financováno pomocí crowdfundingu. Využívá jednoduchou myšlenku – každé mobilní zařízení obsahuje baterii, tak proč ji nevyužít pro nabití jiného zařízení?

Zařízení je v podstatě kabel a díky svému tvaru si ho můžete připevnit např. na klíčenku. Jediný problém je v tom, že zařízení sloužící jako zdroj musí mít micro-USB konektor, jinak je nutné použít redukci – iPad Pro tedy jako zdroj implicitně nepoužijete. Nabíjené zařízení už může mít jak micro-USB konektor, tak i Lightning konektor, takže iPhone můžete nabíjet bez problémů.

PowerMe umožňuje i datové přenosy. Můžete si přes něj tedy např. poslat video z vaší GoPro kamery do iPhonu. Také podporuje USB OTG (On-The-Go), technologii, která umožní USB zařízením, např. smartphonům, aby fungovali jako host. Díky tomu k nim lze připojit jiné USB zařízení jako myši, USB flash paměti nebo klávesnici.

y5ycxf4bwl222uj9xmpu

Autoři projektu chtějí vybrat 10 000 dolarů. Nejmenší částka, kterou můžete přispět a za kterou vlastní zařízení dostanete, je 13 dolarů. PowerMe vám bude odesláno kamkoliv na světě v lednu příštího roku. Zatím je plánováno v šesti barvách.

Zdroj: idownloadblog.com

This article has 1 comments

  1. tea_cup Reply

    skoda ze to nejde na ipad, takhle je to pravym jablickarum na nic, protože ty zadny tablet s micro-usb nemaji

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *