Zakoupili jsme iPad Pro 128 GB, jaké jsou naše první dojmy?

Popravdě jsme měli po představení iPadu Pro smíšené pocity a plno otázek. Pro koho bude? Využijeme ho? Jaká bude výdrž, tloušťka, hmotnost? Ale protože my jsme ti, kteří by měli na otázky i odpovídat, rozhodli jsme se iPad Pro do redakce zakoupit, a to rovnou ve verzi 128 GB. Ono na druhou stranu nám Apple na výběr moc nedává. Buď 32 GB nebo rovnou 128 GB. Vzhledem ke zkušenostem s naším iPadem Air 2 byla volba jasná a my se rozhodli pro větší verzi. Cellular verze nám přijde zbytečná, už proto, že pro svou velikost iPad zase tak často mimo redakci nosit nebudeme, v autě wi-fi máme, a ta se navíc nachází dnes téměř všude. Bílo-stříbrný model nám přijde elegantnější a protože bílá opticky zvětšuje, o to intenzivnější prvotní zážitek jsme z velikosti iPadu Pro měli.

IMG_9736 IMG_9737

První, co nás mile překvapilo bylo, že iPad Pro je i přes svou velikost téměř stejně tenký jako iPad Air 2 (6,1 mm vs 6,9 mm). Zní to sice dobře, ale tu útlost iPadu Pro doceníte sami až ve chvíli, kdy jej budete držet ve vlastních rukách. Až se nechce věřit, že něco tak velkého může být zároveň tak tenké.

IMG_9745

Vzhledem k tomu, že jsme iPady používali ve chvílích odpočinku ke sledování filmů, vždy nám vadilo umístění reproduktoru pouze na jednu stranu. Při sledování filmu a otočeném iPadu na šířku vlivem monofonního zvuku přicházejícího z jedné strany jsme si film nikdy pořádně neužili. Až nyní, s nástupem iPadu Pro, která obsahuje reproduktory hned čtyři, je možné si filmy vychutnat. Stejně tak je díky tomu o poznání lépe zvládnutá reprodukce hudby, která je v porovnání s iPadem Air 2 o řád lépe provedená.

IMG_9741 IMG_9742

Hmotnost iPadu Pro oproti iPadu Air 2 sice znatelně narostla ze 437 g na 713 g, nicméně vzhledem k velikosti iPadu Pro byste naopak očekávali ještě větší nárůst. Opět tedy bod pro Apple.

IMG_9740 IMG_9739

Co nás nepotěšilo? U iPadu Pro jsme nenarazili na žádný problém, nicméně jsme neměli tu možnost zakoupit Apple Pencil a Smart Keyboard, stejně tak nebyl k sehnání horní ani spodní kryt. iPad Pro tak nyní opatrujeme jako v bavlnce, nežli se nám nějaký kryt podaří sehnat.

IMG_9744 IMG_9746

To jsou tedy první dojmy. Závěrem lze říci, že hlavně budoucnost ukáže plný potenciál iPadu Pro, a to jak po hardwarové stránce, tak hlavně po stránce softwarové, protože prozatím v AppStore naleznete jen minimum aplikací, které by výkon a velikost iPadu Pro náležitě využily. Stejně tak potřebujeme zakoupit Apple Pencil, na který jsme velice zvědaví a se kterým bude míra využití iPadu zase o krok větší.

IMG_9748

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *