Google hledá výrobce čipů, s kterým by mohl konkurovat čipu Applu A9

Google plánuje výrobu série čipů, s kterými by mohl konkurovat čipům Applu A9. Hledá proto hardwarové partnery.

Série zpráv Amira Efratiho pro The Information detailně popisuje koncept Googlu, který se zabývá tím, jak udělat Android více konkurenceschopný s Applem.

Jedna z věcí, které chtějí dosáhnout, je větší integrace mezi jednotlivými zařízeními. Android má problém, že běží na mnoha odlišných procesorech, čipech, kamerách a dalších senzorech. Nemůže tak mít stejnou integraci mezi softwarem a hardwarem jako iOS. To chce Google změnit.

Dále Google chce dosáhnout více sofistikovanějšího zpracování kamery, aby mohl použít například rychlejší uzávěrku nebo mít možnost nepřetržitého nahrávání okolí a následného odesílání na cloudovou službu pro analýzu.

Plán je ale vystaven několika překážkám. „Marže z Androidu je už teď dost pod tlakem, takže si nejsem jist, jak prodají lepší čipy, když ty méně výkonné lidem stačí.“ napsal Efrati.

„Top výrobci jako Qualcomm a MediaTek si více cení své vlastní technologie než IP vyvinuté jinými firmami. Z licencování své technologie žijí, takže se nechtějí spoléhat na firmy třetích stran jako je Google, které by jim něco diktovaly.“

Navíc veškeré pokusy Googlu kontrolovat své výrobce čipů a diktovat jim svůj vlastní design zvětšují rozsah současného antimonopolního vyšetřování, kterému Google jak v USA, tak v Evropě čelí.

zdroj: appleinsider

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *