Dodavatelské řetězce tvrdí, že Apple připravuje první omezenou dodávku iPadu Pro

Zdroj dodavatelského řetězce včera uvedl, že Apple bude v listopadu připraven začít s dodávkami iPadu Pro, zatím ale bohužel jen v omezeném množství. Prodej tedy začne před koncem roku 2015 a v prvním čtvrtletím roku 2016, což ukazuje, že Apple bere prodej iPadu Pro spíše rezervovaně.

Cena iPadu Pro bude začínat na 799-1,079 dolarů, Apple Pencil bude za 99 dolarů a Smart Keyboard za 169 dolarů. Nejlevnější kombinace vyjde na 1,067 dolarů, což je cena, která nejspíš nespustí masové objednávky. V nedávné zprávě toto publikoval server 9to5mac který uvedl, že iPad Pro je příliš drahý pro studenty, ale skvělý pro učitele. Na druhou stranu, profesionální umělci a podnikatelé na cestách tuto nabídka budou nejspíše akceptovat.

Podle zprávy dodavatelského řetězce má Apple aktuálně objednávky na necelých 2,5 milionu kusů do konce roku 2015 a objednávka pro první čtvrtletí roku 2016 bude ještě nižší, tedy za předpokladu, že zůstane poptávka po iPadu Pro na konci roku slabší, než se očekávaná.

Apple reaguje nízkou objednávkou na fakt, že Microsoft utržil pouze 672 milionu dolarů za Surface tablet v uplynulém čtvrtletí, což by mělo představovat 650 – 675 000 zařízení s průměrnou cenou 1,030 dolarů. V tomto kontextu se množství prodejů iPadu Pro zdá být poměrně nepředvídatelné. Je to opravdu příběh o tom, jestli vidíte sklenici vody z poloviny prázdnou nebo z poloviny plnou.

Zdroj: http://www.patentlyapple.com/patently-apple/2015/10/supply-chain-sources-say-apple-is-limiting-first-run-of-ipad-pro.html

This article has 1 comments

  1. martan Reply

    ja do toho hned pujdu, nebavi mne cist casopisy na ipadu air, je to na to maly. ipad pro snad uz bude stacit

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *