Pandora viní Apple Music za malý nárůst posluchačů, situace se ale zlepšuje, říká

Pandora v pátek zveřejnila svoje finanční výsledky, a jak se očekávalo, viní z malého nárůstu posluchačů a horších výdělků, oproti minulému kvartálu, červnové spuštění Apple Music. Firma však, ačkoliv přiznala, že opravdu zaznamenala menší růst, celkový vliv Apple Music popsala jako „ztlumený“.

„…nějaké krátkodobé zabrzdění nárůstu posluchačů jsme očekávali, jelikož uživatelé si prostě chtěli zkusit novou službu. Je mi však velkým potěšením oznámit, že ve finále byl vliv na naše aktivní uživatele a množství poslouchaných hodin minimální.“

Pandora ve zprávě uvedla 78.1 milionu měsíčních aktivních uživatelů, což je nárůst 2% oproti minulému roku. Firmě se tedy daří, i když ve srovnání s minulým kvartálem ztratila kvůli Apple Music 1.3 milionu posluchačů.

Společnost o skutečnosti informovala investory. CEO Pandory Brian MacAndrews vysvětlil, že situace s Apple Music je podobná chvíli, kdy Apple v roce 2013 spustil iTunes Radio.

První oficiální čísla Apple Music zveřejnil na začátku minulého týdne CEO Applu Tim Cook. Služba zaznamenala 6.5 milionu platících odběratelů a celkových 15 milionu. Apple nabízí 3 měsíční zkušební dobu zdarma, což je jeden z důvodů, proč Pandoře čísla klesala.

Momentálně se chystá i Apple Music pro Android.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *