Konkurence pro iPad Pro od Microsoftu

Microsoft dnes představil svůj tablet/notebook Surface Pro 4, který bude přímým konkurentem iPadu Pro. Které zařízení tento souboj vyhraje?

Surface Pro 4 je oproti své minulé verzi lehčí, tenčí a výkonnější. Microsoft ho představil jako náhradu za klasický notebook. Nicméně jeho displej je o trochu menší než ten u iPadu Pro – 12,3 palce v porovnání s 12,9 palci u iPadu. Pokud k iPadu Pro připojíme oficiální klávesnici Smart Keyboard, jsou si obě zařízení velmi podobná, jak můžete vidět na obrázcích níže.

smart-keyboard-620x409 surface-pro-4-press-970-80

Další podobností je přidání stylusu k zařízení – u Surface je to Surface Pen, u iPadu zase Apple Pencil. Vítěze z těchto dvou stylusů určí pravděpodobně až specialisté na grafiku, nicméně výhodou pro Surface Pro je jistě to, že se stylus nemusí dokupovat zvlášť a je součástí jeho balení. 

Každopádně Surface Pro 4 bude dražší. Jeho cena začíná u základní verze na 899 dolarech, přičemž cena iPadu Pro začíná o sto dolarů níže – na 799 dolarech. Cena plné verze iPadu Pro je 1079 dolarů za LTE model se 128 GB paměti. Cena nejvyšší verze Surface Pro je celých 2199 dolarů (přibližně 53 tisíc korun), ale tato verze má 512 GB paměti, výkonný procesor Intel CoreTM i7 a 16 GB RAM. iPad Pro je tedy se svými 4 GB RAM výkonem papírově slabší, nicméně z trhu smartphonů víme, že lepší technické parametry rozhodně nemusí odpovídat vyššímu výkonu. Každopádně výhoda mnohem větší maximální uživatelské paměti je neoddiskutovatelná. 

Displeje obou zařízení mají podobné rozlišení i kvalitu, která je v obou případech vynikající. Nicméně iPad Pro je o 1,5 milimetru tenčí – 8,4 mm oproti 6,9 mm u iPadu – a o několik desítek gramů lehčí. V tomto rozmezí se ale už nedá říci, že by to byl zásadní rozdíl.

Podívejte se, jak byl nový Surface Pro 4 představen.

Zdroj: idownloadblog.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *