Vyšel nový iOS 10.3

Apple tento týden vydal novou verzi svého operačního systému pro iPhony a iPady. iOS 10.3 přináší několik nových, zajímavých funkcí.

Majitelé nových bezdrátových sluchátek AirPods zajisté ocení novou funkci „Najít AirPods“, která je součástí aplikace „Najít iPhone“. Tato aplikace vám poté bude schopna najít sluchátka podobně, jako je schopná nalézt iPhone nebo iPad.

Další informace je zajímavá především pro vývojáře. Společně s iOS 10.3 byla představena nová možnost pro vývojáře, díky které můžou reagovat na recenze u svých aplikací. Také byl představen analytický nástroj pro vývojáře iCloud Analytics.

Vylepšen byl i systém CarPlay, což je automobilové rozhraní pro připojení iPhonu k automobilu. Tam byly přidán panel s rychlým přístupem.

Pro technicky založené uživatele je také zajímavá informace o tom, že Apple začal v této verzi iOS používat nový souborový systém s názvem Apple File System. Díky tomu může být ušetřeno nějaké místo na disku. Také se v zařízení objevila nová hláška s upozorněním na 32bitový systém, což by indikovalo, že nadcházející iOS 11 bude dostupný pouze pro 64bitová zařízení.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *