Poptávka po iPhonech klesá již tři čtvrtletí

Z nejnovější zprávy společnosti Gartner vyplývá, že poptávka po iPhonech klesá již tři čtvrtletí.

Ve druhém čtvrtletí tohoto roku se prodalo celkem 344 milionů smartphonů, což tvoří meziroční nárůst o 4,3 %. Pro Apple ale bohužel tento trend neplatí – prodeje iPhonů naopak klesly. Nicméně Apple i tak zůstává s poměrně velkým náskokem druhým největším výrobcem smartphonů – hned po Samsungu. Samozřejmě se musí počítat s průměrnou cenou prodaného zařízení, která je u Samsungu mnohem nižší, takže ve výsledku v ziscích vede i nadále Apple. na třetím místě je Huawei.

Zajímavý je čtvrtý největší výrobce, čínská společnost Oppo. Té vzrostly prodeje smartphonů meziročně o více než 100 % – z více než 8 milionů na necelých 18,5 milionu prodaných kusů. Tento nárůst má na svědomí především rostoucí čínský trh, na kterém stoupá poptávka po zařízení domácích výrobců.

Pro Apple již prodeje iPhonů klesají celá tři čtvrtletí. Pokles se týká pro společnost nejdůležitějšího severoamerického regionu, dále západní Evropy a především Číny, kde je prodejní pokles nejznatelnější. Naopak v oblasti Euroasie, východní Evropy a subsaharské Afriky se společnosti daří jako nikdy předtím – nicméně tyto trhy jsou příliš malé na to, aby celkový trend zvrátily.

Zdroj: appleworld.today 

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *