Prodej iPhonů pomalu klesá, zákazníci ale kupují dražší modely

V tomto čtvrtletí stoupl prodej iPhonů oproti minulému roku pouze minimálně. Nicméně průměrná cena prodaného zařízení stoupla výrazněji – zákazníci totiž kupují novější modely s vyšší kapacitou. Také byl zaznamenán rekordní počet „přeběhlíků“ z Androidu na iPhone – uživatelé si asi konečně začínají uvědomovat, který systém je funkční a který nikoliv.

Apple prodal v prvním fiskálním čtvrtletí roku 2016 74,779 milionu iPhonů – méně, než kolik tvořil odhad Wall Street (75 milionů) a pouze o trochu více, něž kolik jich prodal ve stejném období minulý rok (74,46 milionu). To je nejmenší roční nárůst (0,4 %) od prvního iPhonu vydaného v roce 2007.

I přesto ale Apple zvýšil svůj příjem o 1 % – a to hlavně díky iphonům. Jak je to možné? Průměrná cena prodaného iPhonu stoupla na rekordních 691 dolarů. Předchozí rekord byl 674 dolarů v roce 2009. Lidé tedy kupovali novější a dražší modely, což umožnilo nárůst příjmů Applu.

Dále Tim Cook oznámil rekordní počet „přeběhlíků“ z Androidu na iPhone – ten se ale každým čtvrtletím zvyšuje již delší dobu. Průměrně se každou hodinu prodalo 34 tisíc iPhonů.

Zdroj: appleworld.today

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *