Podle dalšího analytika se budou příští rok iPhony prodávat skvěle

Včera jsem vás informovali o analytičce, která pro příští rok předpověděla první prodejní pokles iPhonů od jeho vydání. Toto tvrzení popírá jiný analytik, který si naopak myslí, že příští rok se prodejně bude iPhonu velmi dařit.

Gene Munster, analytik společnosti Piper Jaffray, v krátkém rozhovoru promluvil hlavně o nové službě Applu, iPhone Upgrade Program, díky které mají zákazníci za měsíční poplatek každý rok nárok na nový iPhone dle jejich výběru a dopadech této nové služby na prodeje iPhonů. V současnosti uživatelé obměňují svůj iPhone v USA v průměru každých 22 měsíců, přičemž během následujících 4 let se tento cyklus má díky zmíněné službě snížit na 15 měsíců. Analytik proto předpokládá, že Apple tuto službu rozšíří i do dalších zemí – v současnosti je dostupná pouze v USA.

Padla i otázka na to, zda je spuštění této služby spíše demonstrací síly nebo obav z konkurence. Munster si myslí, že Apple z konkurence obavy nemá. Prý se pouze snaží zvýšit svoje příjmy tím, že posílí prodeje svého nejsilnějšího produktu – iPhonu.

V rozporu s naší včerejší zprávou se má podle analytika iPhonu příští rok prodejně dařit. Jeho prodeje má posílit hlavně změna velikosti displeje – ať už na menší nebo na větší – nebo výše zmíněná finanční služba Applu.

Zdroj: patentlyapple.com

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *