Uživatelé mají problémy s iOS 9

Podle ankety webu 9to5mac má výrazná část uživatelů problémy s novým iOS 9. Systém je u nich pomalý a výjimkou není ani jeho padání. Jak funguje nový iOS vám?

I když uživatelé aktualizují na nový iOS 9 velmi rychle – v současnosti na něm běží už přes 30 % iOS zařízení – spousta uživatelů zároveň hlásí problémy s novým systémem. O problémech s vlastní aktualizací hlavně starších zařízení jsme vás informovali již včera a nyní se ukazuje, že instalací nového iOS problémy u velké části uživatelů nekončí.

Apple sliboval, že iOS 9 zlepší výdrž baterie a výkon zařízení. Přitom se zdá, že spousta uživatelů to má právě naopak. Ze 23 tisíc respondentů cítí celé dvě třetiny méně či více výrazné zpomalení svého iPhonu, zlepšení výkonu pociťuje pouze necelých 16 % uživatelů. Zbylých 18,5 % uživatelů žádnou změnu necítí. Co se týče výdrže baterie, tak na její zhoršení si uživatelé stěžují i přímo u našich článků.

anketaios

Nezbývá tedy než doufat, že chyby budou brzo opraveny. Podle zpráv technici Applu na opravách intenzivně pracují.

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 18 comments

  1. houmgard Reply

    mam podobny zkusenosti jako vetsina, seka se, je pomalej. vydrz baterie stejna

  2. Blee Reply

    Mne nehlasi spravy ked mi pridu ani niekedy nevibruje

  3. Petr Reply

    iPad mini – reset zařízení, aktualizace, reset s obnovou a šlape znatelně rychleji. Pády a další problémy jsem nezaznamenal.

  4. Paly Reply

    Mám iPhone 6plus a tiež sa mi zdá že trochu seká no výdrž batéria je o niečo lepšia.

  5. Krusty Reply

    Přesně tak, seká se, výdrž baterie lepší rozhodně není spíše se mi zdá že je to ještě horší a zprávy mi občas ani nezavybrují nebo na sebe neupozorní. 5s

  6. Mates Reply

    Seká mi, je spomalený, nehlási mi spravy niekedy, niekedy zas nevibruje,..

  7. Lucie Reply

    Ze zacatku mi iPhone fungoval bez problemu, a byla jsem spokojena. Momentalne se mi stava, ze se mi ruzne aplikace zamrazi a nelze s nema delat, i presto ze je vypnu a znova zapnu. Musi si nejaky cas „odpocinout“ a potom muzou zase fungovat normalne 🙂 Ze by mi iOS 9 nejak setril baterku, o tom nemuzu diskutovat mam opacny nazor. Jak taky jiz bylo psano, i mne obcas telefon nespolupracuje se zvuky a vibracemi a neda mi znat o prichozi zprave, jak sms tak messenger FB.

  8. Milan Reply

    Chtěl jsem koupit telefon od Apple a teď se ptám, za co teda platím tu vyšší cenu? Měl jsem za to, že když nabízí drahé přístroje, tak je s cenou spojený i vyšší komfort, provedení, lepší stabilita a běh systému…co si o tom mám myslet teď?

    Nebo skutečně platí, že si za Apple připlácím jen díky tomu, že je to značka prestiže? Dívejte, mám Apple, protože na to mám?

    Proč si lidi kupují drahé košile Armani, když si můžou koupit jiné, levnější? Protože chtějí ukázat, že na to mají. Podobně to vnímám u Apple.

    Pokud mi někdo poskytne nějaké argumenty, proč je to tak dobré (i když je to tak drahé), tak rád zakoupím.
    Díky.

  9. Altro Reply

    Pro Milana:

    Přecházel jsem z androidí platformy na IOS asi před půl rokem.
    Chvíli mi trvalo navyknutí na jablečné prostředí, hlavně asi klávesa zpět, kterou jsem intuitivně mačkal pořád dokola (ta už je v IOS 9 taky), taky jde o trochu jinou logiku nastavení, uspořádání apod. Zvykl jsem si. A za tu změnu jsem opravdu rád. Nyní mám také aktualizováno, zdá se mi, že wifi chytá hůř, ale sms například vždy cinkla. Ovšem pořád je to všechno svižné, plynulé a jednoduché. A pokud máte ještě macbook, či obdobné zařízení, tak ty možnosti propojení a spolupráce Vám dle mého názoru android a např. W7/8/10 prostě nenabídnou.

    To že se teď nepodařilo rozběhat systém na 1oo%, bych neviděl jako nějaký důvod pro to opustit, a nebo si nekoupit iphone. Navíc, pokud s ním nehodíte o zem, a nebo ho příliš nepoškrábete, vždycky ho dobře prodáte.
    Takže se nemusíte bát, zkuste a uvidíte.

    Navíc dneska se dá sehnat 5S skoro nový a se zárukou, za cenu okolo 1o tisíc. A to není tak špatný za předposlední generaci od kvalitního výrobce.

  10. Tesska Reply

    Výdrž baterie lepší, ale seká se a špatné připojení wifi

  11. Adam Reply

    Iphone 5s
    Pozoruji již zmíněné chyby také… Nestalo se mi za celou dobu užívání Apple zařízení, abych musel čekat snad minutu na přehrání staršího videa. Dotyková odezva v kalendáři je tragická! Pozoruji i u svých přátel. Na den musíte kliknout nejmín 3 krát a nedej bože, aby ste klikli i na jiný den… Zmizení vrchní části rychlé volby volání beru jako krok zpět. Nejspíš proto, aby bylo místo na efekt po double-touch na domovském tlačítku, kde se okna nesmyslně ale za to ,, krásně“ zobrazují tak, aby se překrývali. Takže si jednoduše nepřečtete číslo, které potřebujete opsat do vedlejší aplikace.
    Silně uvažuji o návratu na předešlí iOS.

  12. Jirka Reply

    iPhone 6 — registruji menší škubance při otevíraní některých aplikací, škubaní animace při přechodu k vyhledávání/prohledáváni iphone.. Při úspoře baterie jsem zaznamenal menší zlepšní výdrže baterie 🙂

  13. Jakub Reply

    Servus, mam mensi dotaz, po instalaci 9.0 mi zacalo safari hlasit, ze se nemuze pripojit k zabezpecenemu serveru. Tato chyba se vyskytla pouze pri nacitani googlu, zkusil jsem reset sitovych nastaveni, reset telefonu, otevrit stranku pomoci primeho dns. Navic nefunguje ani aplikace youtube. Nelze prehrat videa a nezobrazuje ani covery. Nic nepomohlo, ani update na 9.0.1. Nemate s timto nejakou zkusenost? Predem diky. Mimochodem celkove beru tento system jako omyl… Pokud se neobjevi nejaky update, ktery vychyta tyto mouchy, navrat ke starsi verzi bude jedinou moznosti

  14. Kodiak Reply

    Asi mam kliku, ale patrime doma k tem stastnejsim (2xiP6, 2xiP5S, 4xiPad A2) . Na vsech zminenych beha IOS9.0.1 a na vsech bez sebemensi komplikace, subjektivne na 6kach prodlouzil baterku o vca 15-20%. Na vsech push mail, BT, WiFi, FB, Snap, spotify, twitter a jine lahudky…

  15. Mihra Reply

    Mam iP6 a skubani ani zamrzani nepozoruju a baterka vydrzi dele. Ono to taky muze bejt druhem aktualizace. Mam zkusenosti od ip3g a vzdycky se mi osvěčilo instalovat jednotkovy a vetsi desetiny aktualizace pres iTunes s obnovou ze zalohy a menši aktualizace pres OTA. System pak pracoval vzdy jak bylo receno na keynote

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *