Většina současných iOS zařízení běží na verzi iOS 8

Dnes vyjde nový iOS 9. Jaké verze iOS se používají chvíli před jeho zveřejněním?

Asi nebude velkým překvapením, že nejvíce používaná verze iOS je ta nejnovější, osmá. Podporuje ji většina současných zařízení – iPhone od verze 4s výše, všechny iPady kromě toho prvního a iPod touch 5. Nicméně když iOS 8 v lednu tohoto roku vyšel, uživatelé na něj svůj operační systém aktualizovali poměrně pomalu – po jeho zveřejnění si ho stáhlo 72 % uživatelů. To je poměrně málo v porovnání s předchozím iOS 7 – ten si po jeho zveřejnění stáhlo 80 % uživatelů.

Každopádně už v dubnu 2015 na iOS 8 běželo 81 % zařízení a v současnosti je to 87 %. Dalších 11 % tvoří iOS 7, který navíc podporuje ještě iPhone 4, a zbylé 2 % jsou starší verze iOS, většinou běžící na starých zařízeních. V této statistice není započítána pre-release verze iOS 9, na které podle webu Mixpanel běží přes 1 % iOS zařízení – používají ho beta testeři a vývojáři.

grafios

Pro porovnání – nejnovější verzi Androidu 5.1 Lollipop, která vyšla v únoru tohoto roku, v současnosti používá pouze 5,1 % Android zařízení. Nicméně tam je situace jiná, protože mnohem větší část zařízení ji nepodporuje a vzhledem k větší diverzitě zařízení jsou nové verze Androidu mezi uživatele uvolňovány mnohem pomaleji.

Zdroj: macrumors.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *