Americká armáda přechází z Androidu na iPhony

Americké armádě nevyhovují smartphony s Androidem, které v současnosti používá, údajně kvůli jejich nízké spolehlivosti a špatnému výkonu. Nahradí je iPhony 6s.

Dosud dostávali američtí vojáci tzv. Android Tactical Assault Kit, který obsahoval blíže nespecifikovaný model Samsung Galaxy Note. Ten má být nahrazen „iPhone Tactical Assault Kitem“, který bude obsahovat nový iPhone 6s. Armáda tuto informaci zatím oficiálně nepotvrdila ani nezveřejnila důvod pro toto rozhodnutí, nicméně podle vnitřního zdroje není armáda spokojena se Samsungy kvůli jejich nízké spolehlivosti a špatnému výkonu.

Údajně se příliš často zasekávají a musejí být relativně často restartovány. Oproti tomu iPhony armádu zaujaly svým výkonem, pracují prý rychle a bez záseků. Také jejich grafické schopnosti jsou podle zdroje „neuvěřitelné“. Zařízení s Androidem prý nezvládaly speciální armádní software, který pracuje s rozdělenou obrazovkou (tzv. split-screen).

Americká armáda poskytla svým vojákům produkty Applu již v minulosti – v roce 2010 je v Iráku a Afganistánu vybavila iPod touch s jazykovými moduly. Taktéž byly v největší armádě světa spatřeny i iPady.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *