V nadcházejícím iOS 10 zmizí gesto „Odemkněte přejetím,“ a místo toho se na uzamčené obrazovce objeví: „Odemkněte stisknutím tlačítka“

Gesto „Slide to unlock,“ neboli „Odemkněte přejetím“ bylo již podrobeno několika soudním sporům. Nicméně samostatná funkce, se skoro deseti letou tradicí, se nezměnila.

S iOS 10 Apple učinil několik významných změn u uzamčené obrazovky a dokonce i představil zcela nový způsob, jak se dostat do vašeho telefonu.

V iOS 10 vás nyní přejetí doleva zavede do aplikace Fotoaparát. Gesto „Slide to unlock (Odemkněte přejetím),“ bylo nahrazeno jiným, a to: „Press home to unlock (Odemkněte stisknutím tlačítka).“

Jinými slovy, pro odemknutí telefonu v iOS 10 musíte stisknout Home button a poté zadat své heslo či naskenovat Touch ID. Pokud vaše zařízení nepodporuje Touch ID, budete požadování po stisknutí tlačítka zadat heslo.

Pokud vaše zařízení podporuje Touch ID, v novém softwaru musíte nejdříve fyzicky stisknout tlačítko a teprve poté se naskenuje váš otisk.

iOS 10 má novou funkci Raise to Wake, která automaticky rozjasní uzamčenou obrazovku kdykoli zvednete zařízení a touto cestou vám zpřístupní oznámení na uzamčené obrazovce.

Tato nově zveřejněná změna se ovšem pře s hypotézou, která se objevila včera, která naznačuje, že nový Home button by měl být pouze dotykový.

iPhone 7 Home button MobiPicker 002

Zdroj: idownloadblog 

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *