Apple představuje iOS 16 s přizpůsobitelnou uzamčenou obrazovkou s widgety, aktualizacemi oznámení a mnoha dalšími

Dnes je ten den, kdy se koná každoroční konference pro vývojáře, Worldwide Developers Conference (WWDC). A to znamená, že společnost Apple představuje spoustu novinek. Tyto novinky zahrnují nové produkty a platformy, včetně hlavních změn přicházejících do iOS.

Společnost Apple dnes představila iOS 16. Apple z něj vytvořil zbrusu nový software, který se přizpůsobí každému uživateli. S touto novou aktualizací platformy získala přepracování uzamčená obrazovka zařízení. Nyní přináší widgety! Jedná se o jednu z nejžádanějších funkcí za poslední léta a Apple ji dnes konečně přináší.

Uzamčená obrazovka

Kromě toho nový vzhled uzamčené obrazovky nabízí i řadu nových způsobů přizpůsobení, včetně barevných filtrů pro osobní fotografie. Je tu nový efekt hloubky, který zobrazuje obrázky přes hodiny. Stisknutím a podržením změníte barevný filtr, font písma pro čas a další. Dokonce i výběr nové barvy pro uzamčenou obrazovku je lépe přizpůsobitelný, protože lze nyní barvy stínovat. K dispozici je také zcela nová galerie tapet s „miliony kombinacemi“ pro přizpůsobení. Existuje dokonce způsob, jak zamíchat fotky během dne. A „navrhované fotky“ budou vybírat fotky z vaší osobní knihovny fotek.

Existují widgety pro věci, jako je Kalendář, Fitness a mnoho dalšího. A zamykací obrazovka nabízí také animace. To zahrnuje aplikaci Počasí, která zobrazuje dynamické animace počasí s přizpůsobitelným uzamčením obrazovky.

Notifikace

Oznámení byla také zaktualizovaná. Nyní je budete muset povytáhnout ze spodní části obrazovky. To znamená, že se z velké části nebudou ukazovat na nové zamykací obrazovce. A díky nové funkci Živé aktivity můžete mít stále aktuální informace o tom, co se děje. Díky tomu je ještě snazší sledovat průběh jízdy Uberem či sledovat skóre hry, o kterou se zajímáte. Ovládací prvky Now Playing pro poslech médií mohou také zobrazit obrázek alba přes celou obrazovku.

Soustředění

Aktualizován je také režim soustředění. Nová funkce soustředění se rozšiřuje i na uzamčenou obrazovku. Přizpůsobte uzamčenou obrazovku konkrétnímu režimu soustředění. Můžete změnit oznámení a další funkce prostřednictvím přizpůsobených režimů soustředění, nastavit uzamčenou obrazovku tak, aby zobrazovala konkrétní widgety a mnoho dalšího.

Zprávy

V aplikaci Zprávy Apple přináší velké změny. Za prvé, zprávy lze nyní upravovat i po jejich odeslání! A kromě toho mohou uživatelé odeslání vrátit zpět. A konečně, aplikace Zprávy může uživatelům umožnit označit vlákno v konverzaci jako nepřečtené.

U SharePlay jsou nyní podporovány i Zprávy. To znamená, že můžete spouštět obsah z řady různých služeb, včetně možností třetích stran, a sledovat obsah společně s někým přímo z aplikace Zprávy.

Příspěvek bude aktualizován…

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *