Lenovo plánuje nabušený smartphone, který má převálcovat iPhone 7

Google před časem spustil tajný „Projekt Tango“, jehož výsledkem měl být nabušený smartphone daleko přesahující cokoli jiného na trhu. Nyní se ho chopil Lenovo, který smartphone vytvořený podle projektu představí v září, tedy ve stejnou dobu, jako Apple iPhone 7.

Projekt trval tak dlouho, protože Apple koupil společnost PrimeSense, která měla Googlu dodat klíčovou technologii.

Smartphone od Lenova se pravděpodobně bude jmenovat Phab 2 a představí 3 stupňový fotoaparát, který dokáže vykreslovat 3D snímky. 3D fotopaarát se pravděpodobně objeví i v tabletu Lenovo.

Další velkou věcí bude, že smartphone jako první na trhu přinese augmentovanou realitu. To znamená, že ocitnete-li se například v muzeu a namíříte zařízení na dinosaura, smartphone vám automaticky nabídne tabulku, ve které budou všechny údaje o něm. Tato technologie byla poprvé představena v roce 2014.

Phab 2 by měl také umět něco, čemu se říká indoor mapping. Představte si mapy pro vnitřek budov a obchodů – to je indoor mapping. Objevují se zprávy, že tuto funkci by měl přinést iPhone 7.

Smartphone bude také levnější než iPhone 7 – předpokládaná cena je 499 dolarů, tedy 15 000 korun. Vypadá to, že bitva smartphonů se přiostřuje.

6a0120a5580826970c01bb090f2008970d-800wi

zdroj: patentlyapple

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *