Apple by mohl mít hodnotu jeden billion dolarů. Díky službám

Ačkoli akcie Applu momentálně zažívají horší období, neznamená to, že je osud firmy v troskách. Naopak, je tu potenciál, aby se z Applu stala společnost s hodnotou jednoho bilionu dolarů. Tvrdí to analytik Toni Sacconaghi.

Podle něj by to bylo možné, pokud by firma změnila svůj obchodní model. Místo prodávání jednorázových produktů by se měla zaměřit spíše na předplatitelské služby.

Apple momentálně na tomto principu provozuje jen Apple Music a upgrade program, v rámci kterého se člověk za poplatek upíše ke každoročnímu „vylepšování“ zařízení. To je málo, tvrdí Sacconaghi. Napsal: „Přechod na předplatitelský model by společnosti vydělal spoustu peněz. Je tu velký potenciál.“

Nebojí se ani takových odhadů, jako že by se z Applu mohla stát společnost s hodnotou jednoho bilionu dolarů. Momentálně má kalifornský výrobce hodnotu 520 miliard dolarů.

Analytik však neuvádí, jak přesně by předplatitelské služby měly fungovat. Zda by Apple tímto způsobem poskytoval svůj hardware nebo zda by k Apple Music provozoval další zábavní služby, třeba televizní program.

Tak či tak, je to zajímavá myšlenka.

zdroj: cultofmac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *