App Store vydělává dvojnásobek toho, co Google Play

Obchody s aplikacemi pro smartphony jsou velmi důležité, tvoří spoustu pracovních míst a protékají přes ně stovky milionů korun. Nyní se ukázalo, že ten od Applu vydělává mnohem více než ten od Googlu.

Zprávu o tom přináší společnost App Annie. V prvním čtvrtletí tohoto roku vydělal App Store téměř dvojnásobek toho, co vydělal Google Play. A to i přesto, že Google Play prodal naopak dvojnásobek aplikací.

Důvodů je několik. Velký vliv na celý trh má ekonomicky obrovská Čína, ve které se Apple a především iPhone stal v uplynulých dvou letech velmi populárním. Trh s mobilními aplikacemi na App Storu se tam oproti minulému roku více než zdvojnásobil.

Dále je třeba vzít v potaz cenu zařízení. Ceny iPhonů se pohybují vysoko a žádný nízkonákladový model neexistuje. Naopak levných smartphonů s Androidem existuje mnoho. Dá se tedy předpokládat, že majitelé iPhonů mají na nákup aplikací obecně více peněz než uživatelé Androidu, kteří se pak drží spíše aplikací „za jedno euro“.

Ani dvojnásobný počet aplikací prodaných na Google Play oproti App Storu není tak ohromující, jak by se na první pohled mohlo zdát. Smartphonů s Androidem je totiž oproti iPhonům mnohem více než dvojnásobek. Ve skutečnosti tedy většina majitelů Androidu žádnou aplikaci nikdy nekoupila.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *