Příjmy z App Storu jsou výrazné vyšší než příjmy z Google Play

Náskok ve výši příjmů z App Storu před Google Play se zvyšuje. Může za to především čínský trh, kde prodeje aplikací pro iOS rostou neuvěřitelnou rychlostí.

O tom informovala analytická společnost App Annie. Podle ní přinesl v druhém čtvrtletí tohoto roku App Store o celých 100 % více příjmů než Google Play. Ve stejném období minulého roku to přitom bylo „pouze“ o 75 % více příjmů.

Může za to především Čína, ve které se počet prodaných iOS aplikací oproti minulému roku více než zdvojnásobil a tamější prodeje tak předběhly prodeje v USA, které byly v tomto ohledu dosud na prvním místě. Na třetím místě zůstalo Japonsko.

Výzkum přinesl i některé další zajímavosti. Počet stažených aplikací na Google Play je oproti App Storu dvojnásobný, naopak dvojnásobné jsou příjmy z App Storu oproti Google Play. Pro iOS roste počet také předplatitelů služeb jako Spotify nebo Netflix, kdežto pro Android tento počet stagnuje. Výzkum také zjistil, že lidé tráví aplikacemi mnohem více času – dvojnásobek oproti roku 2014.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *