Podle nejnovější studie jsou Android zařízení bezpečnější než iPhony

Většina uživatelů si myslí, že iOS je díky své uzavřenosti bezpečnější než Android. Nejnovější studie ale tvrdí, že je tomu přesně naopak. Co si o tom myslíte vy?

I když všechny aplikace musí projít před zveřejněním na App Storu schvalovacím procesem, mají uživatelé iOS větší pravděpodobnost stáhnutí škodlivé aplikace než uživatelé Androidu z Google Storu. Alespoň to tvrdí nejnovější studie společností Checkmarx a AppSec Labs, která zkoumala stovky těch nejpopulárnějších aplikací na obou platformách.

36 % z těchto aplikací pro Android obsahovalo „potenciálně katastrofická slabá místa pro stabilitu systému a ochranu dat,“ což je poměrně vysoké procento. Jenže u iPhonů a jejich systému iOS to byl ještě vyšší poměr – celých 40 %.

V bezpečí tedy nejsou uživatelé ani jednoho ze zmíněných systémů. I když většina nalezených hrozeb byla pouze na minimální úrovni, celých 38 % z hrozeb mělo potenciál napáchat zásadní škody.

Podle autorů studie vznikla většina hrozeb v důsledku chybné práce programátorů aplikací. Vzhledem k obrovskému množství aplikací na obou platformách se dá totiž předpokládat, že velká část vývojářů nemá dostatečné znalosti k odstranění všech hrozeb.

Zdroj: cultofandroid.com

This article has 5 comments

  1. Garry Reply

    Mozna co se tyce aplikaci, ale to je asi tak všechno. Ve vsem ostatním je iPhone bezpecnejsi.

  2. Franta Pepa jednička Reply

    android je systém pro lidi co se nemaji radi. proste vecne zasekana a nefunkcni blbost.

    • Biscuit Reply

      Je to tak. Mela jsem levnější a draží telefony s Androidem, každý z nich se po čase začal hrozně sekat a stal se nepoužitelným.

  3. Neznámej Reply

    Tak si asi neumíte vybrat pořádně 😉 mám telefon s androidem už 3 roky, nesekl se mi ani jednou 😉 iPhony jsou na hovno, jde akorát o blbou značku jablka 😉

  4. Fuck off Iphon Reply

    Možná by nebylo od věci si přečíst i další články,snad všude se uvádí že ten Váš Iphon se dá nejsnadneji heknout, A to bez debat !!!! Sám váš IFOUN má od vyrobce nechaná otevřená zadní vrátka pro sledování jeho uživatelů+ samozřejmně cena toho OHRYZKU je take apsurdní s porovnáním ostatních mob.telehonů,kde jaký čínský HUAHEY nebo XIAOMI ho strčí hravě do kapsy !!! Ale pokud to berete jako moderní pseudo doplněk tak potom je to super telefon 🙂 Ale pro lidi kteří od neho očekávají ochranu osobních dat, funkčnost a bezporuchovost tak BOHUŽEL !!! Dokonce pokud se jedná o vykon procesoru a grafický chip tak je opet IFOUN mimo mísu !!! hezký den a ANDROIDU ZDAR

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *