Na App Storu nakoupili uživatelé během vánočních svátků rekordní počet aplikací

Apple má za sebou opravdu povedené Vánoce. Nejen, že téměř každý druhý smartphone pod stromečkem byl iPhone, ale uživatelé nakoupili i rekordní počet aplikací na App Storu. Celkem za ně utratili neuvěřitelných 1,1 miliardy dolarů. Jakou aplikaci jste si naposled koupili vy?

Jednalo se o časové období dvou týdnů končících 3. ledna. Z nich byl pro Apple nejúspěšnější 1. leden, kdy zákazníci utratili za aplikace a nákupy v aplikacích 144 milionů dolarů. Tím byl pokořen rekord stanovený pouze týden předtím, na Štědrý den.

Viceprezident Applu Philip Schiller nás informoval i o částce z celého roku. Ta tvořila celosvětově přes 20 miliard dolarů. Přitom od počátku spuštění App Storu utratili uživatelé za aplikace 60 miliard dolarů, takže z tohoto roku pochází celá třetina. Mimochodem, třetinu si bere také Apple z každé prodané aplikace nebo nákupu v aplikaci.

Prodej aplikací na App Storu tak tvoří doslova miliony pracovních míst. V USA je to 1,9 milionu pracovních míst, v Evropě 1,2 milionu a v Číně 1,4 milionu. Přitom více než tři čtvrtiny z těchto pracovních míst nemají nic společného s vlastní tvorbou aplikací.

Zdroj: appleworld.today

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *