Kdy bude nový iPhone SE dostupný v ČR a kolik bude stát?

Apple včera představil nový, čtyřpalcový iPhone SE. Ten je vzhledově stejný jako iPhone 5s, ale výkonem a výbavou se blíží k iPhonu 6s. Kdy bude dostupný u nás a jaká bude jeho česká cena?

Představení iPhonu SE potěšilo velmi mnoho lidí. Displej o uhlopříčce 4 palců představuje pro mnohé ideální velikost a výbava zařízení téměř odpovídá dosud nejnovějšímu iPhonu 6s, který patří mezi špičku. Když se navíc během konference promítla za přednášejícím částka 399 dolarů, mnoho zákazníků už si zajisté již začalo připravovat své peněženky. V přepočtu se jedná přibližně o 9 600 korun.

Nicméně evropské ceny bývají tradičně vyšší, hlavně kvůli daním. Proto i my v redakci jsme napjatě očekávali, jaká částka se objeví na českých oficiálních stránkách Applu. Nakonec jsme se dočkali a dozvěděli jsme se, že 16GB verze bude stát 12 990 korun a 64GB 16 190 korun. To je o trochu více, než náš původní odhad – 12 tisíc korun za 16GB verzi – nicméně i tak se jedná o nižší částky než např. při představení iPhonu 5s před třemi lety. Cena je také srovnatelná např. s tou ve velké Británii a v Německu.

Současně jsme se dozvěděli i to, kdy bude možné nový iPhone SE objednat. Na oficiálních stránkách Applu je uvedené datum 29.3. To je úterý a je tedy možné, že prodej začne hned následující pátek, takže 1. dubna.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *