Apple představil nový iPhone SE: 4,7palcový displej, procesor A13 Bionic, cena od 12 990 Kč

Po dlouhém čekání a všemožných predikcích, společnost Apple včera konečně představila nový iPhone SE.

Přestože byla spousta spekulací o tom, že by Apple nazval nový telefon „iPhone SE 2“ či dokonce „iPhone 9“, společnost se rozhodla ponechat věci jednoduché, a tedy se nové zařízení jmenuje pouze iPhone SE. Cena je značně nižší, než je tomu u ostatních současných modelů iPhone. A zařízení vypadá povědomě, sdílí spoustu designových podnětů s iPhone 8.

Apple sdělil, že nový iPhone SE je vybaven aerospace-grade hliníkovým a skleněným designem a přední část telefonu je černá. Takže i když si budete chtít pořídit bílý model, nad a pod displejem budou černé rámečky. Displej měří 4,7 palce a jedná se o panel Retina HD s technologií True Tone. Podporuje také Dolby Vision a HDR10 pro vysoký dynamický rozsah (HDR).

Fyzický Home button pod displejem je vyroben z křišťálového safíru, který je také vybaven ocelovým prstencem kolem něj a díky podpoře Touch ID je schopen číst otisk prstu majitele.

Celkově se tak řadí mezi výkonnější zařízení, což je vzhledem k jeho ceně potěšující okolnost. Detailnější rozbor jeho výkonových parametrů najdete například v této recenzi iPhone SE2.

Nový iPhone SE lze bezdrátově nabíjet a podporuje nabíječky certifikované Qi. Podporuje také rychlé nabíjení, tedy nový iPhone SE bude nabitý na 50 procent za pouhých 30 minut. Zařízení také podporuje LTE a Wi-Fi 6 třídy Gigabit. Ve spodní části se nachází Lightning port pro kabelové nabíjení. Nový iPhone SE také podporuje technologii Haptic Touch a nikoli 3D Touch.

Telefon je k dispozici ve třech barvách: bílá, černá a (PRODUCT)RED. Bude také k dispozici ve třech variantách s vestavěným úložištěm 64 GB, 128 GB nebo 256 GB. Ceny začínají na 12 990 Kč.

Nový iPhone SE je vybaven zadní 12megapixelovou jednou kamerou. Apple sdělil, že tento nový fotoaparát je zatím nejlepší systém s jedním fotoaparátem, jaký kdy vyrobil v chytrém telefonu.

Přední i zadní kamera mají „filmovou stabilizaci videa“. Zadní kamera může zaznamenávat 4K video až do 60 fps a rozšířený dynamický rozsah je podporován až do videa zaznamenaného rychlostí 30 fps.

iPhone SE má náš nejvýkonnější čip a nejoblíbenější rozměry. Je to přesně takový iPhone, na jaký čekáš. Za cenu, kterou nečekáš.

Předobjenávky začínají již 17. dubna ve 14:00 SELČ.

Zdroj: iDownloadBlog, Apple.cz

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *