Potvrzeno: Galaxy S7 má momentálně nejlepší fotoaparát na trhu se smartphony

Od představení Galaxy S7 řada recenzí a YouTube videí demonstruje, jak dobrý má zařízení fotoaparát. Podle expertů z DxOMark dokonce nejlepší na trhu.

Samsung přitom oproti minulé verzi Galaxy S6 ze zařízení odebral několik megapixelů. Jenže ty, co zůstaly, jsou tzv. „duální pixely“, které zachycují více světla a poskytují rychlejší autofocus. To znamená, že si Galaxy S7 poradí i ve velmi snížených světelných podmínkách.

V DxOMark sestavili žebříček, v kterém porovnávají fotoaparáty všech oblíbených, momentálně dostupných smartphonů. Galaxy S7 získal nejvyšší skóre 88 bodů. Nicméně je to jen čtyři body více, než kolik dostal iPhone 6s.

„Nejnovější vlajkový smartphone od Samsungu je skvělý pro nadšence do mobilní fotografie,“ uvádí pracovník DxOMark.

Hlavní devízou fotoaparátu zařízení je prý nízký šum, dobrá expozice a dynamický rozsah jak v exteriéru, tak interiéru. Podařená je i stabilizace videa a rychlý autofocus, díky kterému je „Galaxy S7 skvělou volbou pro fotografování dětí nebo zvířat“.

Ale není dokonalý. Například má tendenci přidávat do fotek lehký žlutý nádech.

Nicméně je třeba dodat, že Galaxy S7 je o generaci dále, než iPhone 6s. Pravé porovnání uvidíme teprve s iPhonem 7. A něco mi říká, že jeho chystaný duální fotoaparát roznese jeho fotoaparát na kopytech.

zdroj: cultofandroid

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *