Čínský muž prodal osmnácti měsíční dceru za iPhone

Mladý muž z Číny byl shledán vinným z prodeje své osmnácti měsíční dcery za množství peněz, ze kterých si koupil nový motocykl a iPhone.

Devatenáctiletý muž, čínskými médii pojmenovaný jako „Duan“, údajně našel kupce pro svoji novorozenou dceru skrze populární chatovací aplikaci QQ a celý prodej domluvil bez svolení matky dítěte.

Výměna se uskutečnila ve městě Tong’an, kde Duan cenu vysmlouval na 3 500 dolarů. Kupec prý hledal dítě pro svojí sestru. Úřady tvrdí, že matka dítěte byla v době početí nezletilá. Když zjistila, že Duan dítě prodal, psychicky to nezvládla, opustila město a nebyla k nalezení, dokud ji nevypátrala policie.

„Sama jsem byla adoptována a mnoho lidí v mém městě děti prodává, protože se o ně nedokáže postarat,“ matka poté uvedla. „Nevěděla jsem, že je to nelegální.“

Oba dva rodiče byli posláni za mříže, nicméně soudce uznal, že podmínky regionu, ve kterém žili, jejich rozhodnutí silně ovlivnily. Duan bude ve vezení tři roky, matka dva a půl roku. Jelikož ani jeden nejsou vhodní k výchově dítěte, vychovává ho kupec.

zdroj: cultofmac, foto: Tatsuo Yamashita

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *