Na černém trhu v Číně vylepší paměť iPhonu z 16 GB na 128 GB

V nelegálních čínských obchodech vám vylepší paměť iPhonu z 16 GB na 128 GB za 100 dolarů. Rozdíl v oficiální ceně Applu těchto dvou paměťových verzí je přitom 200 dolarů.

Čína je svým černým trhem proslulá – vždy před vydáním nového iPhonu se tam ve velkých městech objevují falešné Apple Story. Částečně je to dáno benevolentními zákony a nízkou úrovní jejich vynucování, částečně malým počtem Apple Storů v Číně na obrovský počet obyvatel.

Mezi čínskými obyvateli je tento nelegální upgrade paměti velmi populární. I když je tamější ekonomika na vzestupu, spousta obyvatel si stále verzi iPhonu s větší pamětí nemůže dovolit. Proto raději zvolí toto levnější, i když nelegální řešení a dobrovolně tím přijdou o záruku pro své zařízení.

Čína se v posledních dvou letech stala pro Apple extrémně důležitým trhem. I přes počáteční neshody mezi Applem a čínskou vládou tam jejich produkty získaly vysokou popularitu a např. iPhone se tam stal ukazatelem sociálního statutu. Čína také již před nějakou dobou ukradla Spojeným Státům prvenství v počtu smartphonů.

Zdroj: cultofmac.com

This article has 1 comments

  1. neverici Reply

    cina je zem, která ma budoucnost narozdil od eu

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *