Samsung se možná chystá koupit Tidal

Samsung zřejmě mrzí, že nevlastní žádnou hudební službu jako Apple a tak přemýšlí o nákupu Tidalu. To je jeden z hlavních konkurentů Apple Music.

Tidal je hudební streamovací služba podobná Apple Music a Spotify, kterou založil rapper Jay Z. Nákup by nebyl zcela nečekaný, vzhledem ke vztahu, který Jay Z se Samsungem má. Jihokorejská firma nedávno sponzorovala 28 miliony dolarů nejnovější album a tour Rihanny, která spadá pod label, jenž vlastní Jay Z, Roc Nation.

Akvizice Tidalu Samsungem by byla velmi podobná tomu, kdy Apple koupil Beats Electronic. Z této firmy, jenž byla také založena rappovou legendou, eventuálně vzešla Apple Music. Zprávy uvádějí, že nákup by se mohl uskutečnit příští rok.

 “Samsung se vzepřel – pracuje na něčem velmi velkém, ale drží to v přísném tajemství,” uvedl zdroj pro New York Times. Google a Spotify se prý po službě také ohlížejí.

 I když je jeden milion předplatitelů Tidalu nic, proti počtu, kterým se může chlubit Apple Music a Spotify, služba vlastní několik exklusivních smluv se známými zpěváky. Například zde vyšlo poslední album Kanye Westa. To vyšvihlo aplikaci Tidalu na několik dní na přední příčky App Storu.

zdroj: cultofandroid, foto: theverge

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *