Celé březnové vydání časopisu Bon Appétit bylo nafoceno na iPhone

Populární časopis o jídle Bon Appétit včera odhalil, že všechny fotky v jeho březnovém vydání jsou nafoceny na iPhone. Tým, který za nimi stojí, celý proces na své stránce vysvětluje. Jednoduše si chtěli zkusit iPhony místo tradičních DSLR.

Všichni fotografové se k procesu vyjádřili v rozhovoru, při čemž každý přiznal, že byl šokovaný, když jim rozhodnutí vedení řeklo. Někteří si dokonce museli pořídit novější verzi zařízení aby zadání splnili. „Musel jsem upgradovat z iPhonu 5 na iPhone 6s. Nikdy by mě nenapadlo, že tím budu fotit něco určeného do tisku. Muselo se věřit nejen zařízení, ale celé myšlence magazínu,“ uvedl fotograf Matt Haas.

Několik fotografů sdělilo, že to pro ně byla velmi osvobozující zkušenost. Někteří si dokonce poté dokoupili dodatečné objektivy a stativy.

Co se týče porovnání iPhonu a DSLR, celý proces byl údajně „velmi kontroverzní a volný.“ Podle fotografa Michaela Graydona je focení iPhonem zejména o překonání ega asociovaného s DSLR.

Ve výsledku se všichni shodli, že iPhone obsahuje slušný fotoaparát. „Sice s ním nevykouzlím takovou hloubku pole, jakou bych chtěl, ale iPhone je dobrý. I nadále budu preferovat svůj Canon, ovšem budu ho s iPhonem více střídat,“ dodal dále Graydon.

Fotograf Haas má podobný pocit. „Určitě teď nezačnu všechno fotit na iPhone, ale budu ho více používat.“

Apple se s fotoaparátem iPhonů dlouhodobě chlubí. Na toto téma v minulosti probíhalo i několik marketingových kampaní, poslední „Shot on iPhone 6s“. iPhone 7 má foto schopnosti zařízení dotáhnout ještě dále a to díky plánovanému duálnímu fotoaparátu.

zdroj: 9to5mac

This article has 2 comments

  1. Renci Reply

    Krása. Preto mám iphone. Mám samozrejme aj zrkadlovku, ale predsa je mnohokrát jednoduhšie vytiahnuť mobil z vrecka a niečo rýchlo odfotiť, alebo aj pomaly, ale je to jednoduhšie a mobil má človek vždy pri sebe. Canon využívam, keď sa chcem trochu viac vyhrať s fotkou a s pozadím. a celkovo nastaveniami, kdežto u iphone má ten foťák nastavenia automatické. Ale rozhodne si svoju prácu robí skvele. horšie je to už ale za zlých svetelných podmienok.

  2. Estera Noémi Reply

    súhlas s iphone sa dajú robiť mega pekné a kvalitné foto

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *