Apple vyžaduje soudní rozhodnutí ohledně odemykání osobních telefonů

Před teroristickým útokem v Paříži soud v New Yorku nařídil Applu odemknout zabezpečení na iPhonu – poté změnil svůj názor a rozhodnutí odložil. Po sérii jednání soud rozhodl, že Ministerstvo spravedlnosti a Apple musejí předložit doplňující dopisy soudci, týkající se problému odemčení iPhonu 5s s tím, že konečné rozhodnutí soudce poskytne tak rychle, jak jen bude moct. Zatímco obě strany čekají na konečné rozhodnutí soudce, Apple nedávno napsal dopis soudci, že je v současné době pod tlakem vlády kvůli odemčení dalšího iPhonu a je potřeba znát konečné rozhodnutí, aby věděl, jak mají postupovat u tohoto nového případu. Druhý telefon může údajně patřit teroristům, kteří zaútočili na San Bernardino.

Ars Technica uvádí, že „V pátečním dopise Marc Zwillinger, právník Applu, sdělil, že toto soudní rozhodnutí je nyní důležité, vláda totiž plánuje do budoucna stejné požadavky ohledně odemykání dalších telefonů.“

Není pochyb o tom, že konečné rozhodnutí soudce je velice složité, vzhledem k teroristickým útokům v Paříži a na celém světě, včetně útoku na San Bernardino.

Zdroj: patentlyapple

This article has 2 comments

  1. Milan Reply

    V případě teroristů to asi až tak nevadí.. Alespon bude bezpečněji

  2. Jeroným Lněnička Reply

    To jsem nečekal děkuji za upozornění! 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *