Apple má za sebou rekordní čtvrtletí!

První čtvrtletí fiskálního roku 2016 bylo pro Apple rekordní – alespoň co se týče zisků. Nicméně analytici tvrdí, že Apple už dlouho v tomto růstu pokračovat nebude, což ale na druhou stranu tvrdí již delší dobu.

Nejziskovějším produktem Applu je již delší dobu iPhone. Těch se toto čtvrtletí prodalo 74,8 milionu, přinesly společnosti 75,9 miliardy dolarů v příjmech a 18,4 miliardy dolarů na ziscích. Dále se prodalo 16,1 milionu iPadů a 5,3 milionu Maců.

V porovnání s minulým čtvrtletím se jedná o výrazný prodejní nárůst. Nicméně mnohem vhodnější je srovnání se stejným čtvrtletím minulého roku, hlavně kvůli vánočním svátkům, během kterých zákazníci tradičně nakupují Apple produktů více. Při tomto srovnání můžeme naopak vidět prodejní pokles, hlavně u iPadů a Maců. Nicméně ve výsledku byl zisk Applu tento rok vyšší, protože byla vyšší i průměrná cena prodaných produktů.

Společnost kvůli konkurenčnímu boji neoznámila konkrétní prodeje Apple Watch, nicméně podle průzkumů se jich prodalo v tomto čtvrtletí v porovnání s konkurencí mnoho. Tim Cook za rekordní čtvrtletí pochválil všechny zaměstnance i vedoucí pracovníky Applu. Také hodnota akcií společnosti po krátkém propadu před uveřejněním finanční zprávy ihned stoupla.

Kromě finančních výsledků oznámil Tim Cook i to, že Apple má nyní více než miliardu aktivních zařízení po celém světě.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *