Hodnota akcií Applu vystoupila po oznámení finančních výsledků na 103 dolarů

Apple tento týden zveřejnil své finanční výsledky za uplynulé čtvrtletí. Ty byly lepší, než se původně předpokládalo, díky čemuž hodnota akcií této společnosti vystoupala na 103 dolarů za kus.

V relativních hodnotách se jedná o vzestup o celých 7 %. V předminulém čtvrtletí se Applu příliš nedařilo, což mělo za následek spadnutí hodnoty akcií na 93 dolarů – předtím se jejich hodnota pohybovala stabilně nad 100 dolary.

Celkově se sice Applu příliš finančně nedařilo – záporný růst byl zaznamenán téměř u všech kategorií – ale společnost na to investory celé čtvrtletí připravovala, takže výsledek byl nakonec lepší, než se původně očekávalo. To mělo za následek zmíněný nárůst hodnoty akcií, které byly předtím podle expertů podhodnocené.

Jediným hardwarovým produktem, ze kterého příjmy vzrostly, byl iPad. Ten je totiž i nadále zdaleka nejpopulárnějším tabletem, i když jeho podíl na trhu už je pod 50 %. Další pozitivní položkou na finanční zprávě byly služby, pod které spadá App Store a Apple Music. Oběma těmto službám se totiž daří.

Současnou situaci Applu podle mnohých expertů zachrání až iPhone 8 v roce 2017, který má projít výraznou renovací. Od nadcházejícího iPhonu 7 se takový úspěch nečeká.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *