„iPhone 5se“ bude mít nejspíš rychlejší čipy A9/M9 a vždy aktivovanou Siri

V průběhu minulého týdne jsme vás v sérii zpráv informovali o novém čtyřpalcovém iPhonu, který nejspíš ponese jméno „iPhone 5se“. Nyní vyplynuly na povrch nové informace.

Nový menší iPhone má být v podstatě iPhone 5 s vylepšeným vnitřkem, Apple Pay, lepší kamerou a zahnutým sklem na okrajích displeje. Otázkou však je, jaký bude mít čip.

V Applu mají údajně několik prototypů, některé s A9/M9 z iPhonu 6s, některé s A8/M8 a přiklánějí se spíš k výkonnějším A9/M9. iPhone 7 totiž bude obsahovat ještě lepší čip, potenciálně známý jako A10 a Apple nechce, aby jeho nový čtyřpalcový iPhone zaostával za vlajkovým iPhonem o dvě generace čipů. Další výhodou M9 čipu je možnost mít vždy aktivovanou Siri. To lidem umožňuje ovládat hlasovou asistentku, aniž by bylo zařízení aktivované.  

Nakonec se očekává, že 5se bude dostupný oproti 5s ve větší kapacitě. 32GB možnost bude vypuštěna, dostupná bude jen 16GB a 64GB. Představen má být 14. března na konferenci. Zde se také dočkáme nových řemínků pro Apple Watch a možná iPadu Air 3.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *