KGI: iPhone 7 bude mít duální fotoaparát s 2-3x optickým zoomem

Spolehlivý Apple analytik Ming-Chi Kuo z KGI securities včera přišel s informací, že iPhone 7 Plus bude mít zcela nový duální fotoaparátový systém od společnosti Linx, kterou Apple loni koupil.

V podstatě to znamená, že iPhone bude mít vzadu dvě čočky, jejichž data se ve výsledném obrázku zkombinují. Výsledkem bude kvalitativně mnohem lepší fotografie. Uvažuje se i o možnosti 2-3x optického zoomu.

Zpráva z KGI dává jasně najevo, že ne všechny modely iPhonu 7 budou nový fotoaparát obsahovat. Vypadá to, že 4.7 palcový iPhone 7 ho mít nebude. Rezervovaný bude jen pro 5.5 palcový iPhone 7 Plus.

Nakonec se zpráva věnuje možnosti, že jeden z fotoaparátů bude podporovat optickou stabilizaci a širokoúhlý záběr, zatímco druhý bude teleobjektiv s užším úhlem záběru.

Úvahy o duálním fotosystému se na internetu objevily již před zveřejněním iPhonu 6s. V té době Apple koupil firmu Linx, která foto techniku vyrábí.

Představení iPhonu 7 se očekává někdy na podzim. Mezitím má Apple uvést na trh zcela jiný iPhone s prozatímním názvem „iPhone 5se“.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *