iPhone 5se ani iPad Air 3 výrazně nezvýší příjmy Applu

Podle analytika ze společnosti KGI nebude mít nadcházející iPhone 5se ani iPad Air 3 výrazný vliv na příjmy Applu. Mohla by je podle něj ale navýšit nová řada MacBooků.

Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI je respektovaným Apple analytikem. Jeho výhledy na 4palcový iPhone i nový iPad Air jsou spíše pesimistické. Podle něj má být iPhone 5se náhradou za iPhone 5s, nicméně rozdíl mezi těmito dvěma modely není podle něj dostatečně velký na to, aby donutil větší množství zákazníků k obměně. A co se týče nového iPadu – prodeje tabletů už delší dobu klesají a pokud Apple nepřijde u modelu Air 3 s nějakou opravdu výraznou novinkou, většina uživatelů také nebude mít důvod ke koupi novější verze.

Nicméně potenciál vidí analytik v nové řadě MacBooků. Ty nebyly oproti ostatním Apple produktům už poměrně dlouho aktualizované a spousta uživatelů novou řadu netrpělivě očekává. Nicméně zatím se stále neví, kdy se nových MacBooků dočkáme – v současnosti se hovoří hlavně o zmíněném iPhonu 58se a nových Apple Watch.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *