Tim Cook se setkal s úředníky Bílého domu, kvůli diskuzi o terorismu

Dle zprávy od BuzzFeed News se dnes setkalo několik technických manažerů s úředníky Bílého domu, aby prodiskutovali opatření, která můžou zabránit teroristickému rekrutování online. Generální ředitel Applu, Tim Cook, je jedním z technických vedoucích pracovníků, kteří se účastnili setkání, které se konalo dnes, 8. ledna. Další přítomné osoby byly ze společností Twitter, Facebook, Microsoft a Google.

Setkání bylo zaměřeno na chování teroristických skupin, které využívají sociální sítě k radikalizování jedinců. Úředníci Bílého domu přemýšleli také o tom, jak mohou být sociální sítě nápomocny na podkopávání teroristické organizace ISIS.

V rozhovoru pro BuzzFeed News úředník Bílého domu prohlásil, že vláda Spojených států vidí Silicon Valley jako klíčovou součást boje proti online propagandě radikální teroristické skupiny.

„Bílý dům považuje Silicone Valley, jako nedílnou součást boje proti propagandě z ISIL a dalším skupinám. Je potřeba společné úsilí proti propagandě ISIL.“ oficiálně vysvětlil Bílý dům.

Myšlenka, že technologické firmy by měly více podporovat vládu Spojených států v boji proti terorismu roste v důsledku nedávných útoků po celém světě, včetně těch v San Bernardino a Paříži. Tim Cook již dlouho tvrdí, že by přístup do serverů Apple neměl být umožněn nikomu, ani vládě, s tím, že by neměl být rozdíl mezi soukromým sektorem a národní bezpečností.

V loňském roce byl Tim Cook jediný generální ředitel, který se účastnil summitu kybernetické bezpečnosti v Bílém domě, jelikož generální ředitelé Googlu, Yahoo a Facebooku se odmítli zúčastnit. Tim Cook přednesl projev, ve kterém zopakoval, že by nikdo neměl mít přístup do dat uživatelů.

Zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *