Sedm let zpět: Steve Jobs rezignuje jako generální ředitel

Dnes nastalo sedmi leté výročí od doby, kdy Steve Jobs rezignoval jako generální ředitel Applu a jmenoval svého nástupce.

V dopise adresovaném představenstvu společnosti Apple, datovanému 24. srpna 2011, Jobs výrazně doporučuje Tima Cooka, aby nastoupil jako nový generální ředitel.

„Pro správní radu společnosti Apple a Společenství Apple:

Vždycky jsem říkal, že kdyby někdy přišel den, kdy už nebudu moci plnit své povinnosti a očekávání jako generální ředitel Applu, byl bych právě já ten první, který vás o všem bude informovat. Bohužel, tento den právě nastal.

Tímto odstupuji jako generální ředitel společnosti Apple. Rád bych dále působil, pokud to správní rada považuje za vhodné, jako předseda představenstva, ředitel a zaměstnanec společnosti Apple.

Pokud jde o mého nástupce, výrazně doporučuji, abychom uskutečnili náš plán nástupnictví, a tedy jmenovali Tima Cooka jako nového generálního ředitele společnosti Apple.

Věřím, že společnost čekají její nejsvětlejší a nejinovativnější dny. A těším se, že budu sledovat a přispívat k jejímu dalšímu úspěchu.

Ve společnosti jsem potkal své nejlepší přátele za celý můj život a všem vám děkuji za ta mnohá léta, kdy jsem mohl pracovat po vašem boku.

Steve“

Zdroj: MacRumors

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *