Solární nabíjení budoucích iPhonů a iPadů? Je to možné

Apple si nechal zaregistrovat patent pro solární nabíjení u tabletů a smartphonů. Je tedy možné, že v budoucnu tato zařízení obsahovat solární panel. Bylo by to i částečné řešení slabé výdrže baterie u moderních smartphonů.

V současnosti je pro nabíjení mobilních zařízení nutná elektrická síť nebo alespoň powerbanka. Ty ale nejsou vždy k dispozici. Proč tedy k nabíjení nevyužit slunce, které je k dispozici po denní dobu všude? To napadlo vývojáře v Applu a hned si podali žádost o příslušný patent, který byl nyní schválen americkým patentovým úřadem.

Jak získávají mobilní zařízení nové funkce, je stále důležitější zajistit jejich pravidelné dobíjení. Nicméně solární energie je značně kolísavý zdroj elektrické energie a Apple se snaží o malou velikost svých zařízení, takže by bylo nevhodné dávat do něj hodně součástek pro převod elektřiny. Patent pokrývá elegantní řešení, kde jediný napěťový konvertor zvládne zpracovat energii dodanou kabelem i solárním panelem, díky čemuž zařízení nebude muset být tolik objemné.

Zdroj: appleworld.today

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *