Apple Music bude podporovat vysoce kvalitní Hi-Res Audio

Hudební služba Apple Music má příští rok dostat podporu Hi-Res Audia, čili vysoce kvalitního hudebního záznamu. To by mohlo přitáhnout nové zákazníky, kterým záleží na kvalitním zvuku.

Hi-Res Audio se dá označit jako takové 4K mezi audiem – jeho vzorkovací frekvence je 24bitů/96kHz, což je více, než kolik má např. klasické audio CD a i více, než kolik podporuje 3,5mm jack konektor.

Informaci o tom, že Apple Music začne tento audio formát během příštího roku podporovat přinesl japonský web Macotakara s odvoláním na několik zdrojů přímo z Applu. Jak se ale bude tato audio stopa přenášet do sluchátek, když klasický jack ji nezvládne? Odpověď je jednoduchá – přes Lightning konektor. Apple minulý rok oznámil jeho nový typ, který zmíněnou vzorkovací frekvenci podporuje. Tomu nahrávají i některé nepotvrzené informace o tom, že Apple 3,5mm jack z iPhonu odstraní v budoucnu úplně.

Apple Music zažívá poměrně rychlý start. V říjnu měla 15 milionů uživatelů, přičemž 6,5 milionu z nich již vypršela zkušební doba zdarma a službu měli tedy zaplacenou. Podle respektovaného analytika z oblasti hudebního průmyslu by během příštího roku mohla služba dosáhnout 20 milionů uživatelů, čímž by se dostala na úroveň konkurenčního Spotify, který má taktéž 20 milionů předplatitelů. Nicméně je nutné zmínit, že Spotify má dalších 55 milionů neplatících uživatelů, kteří využívají bezplatnou verzi této služby. Apple Music bezplatnou variantu nenabízí.

Zdroj: appleinsider.com

This article has 1 comments

  1. josephina Reply

    mne nejak staci kvalita mp3. asi jsem nenarocna.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *