Šest možných důvodů, proč Apple koupil firmu Faceshift

Dnes ráno jsme psali o tom, že Apple oficiálně koupil firmu vyvíjející motion capture technologie jménem Faceshift. Člověka hned napadne, k čemu. Server 9to5mac se nad tím zamyslel a přinesl šest možných důvodů.

  • Gesty ovládaná Apple TV

V minulosti se objevily zprávy, které mluvily o tom, že Apple chce do prostředí Apple TV implementovat ovládání gesty. Například mávnutím ruky by se listovaly stránky a podobně. Apple údajně myšlenku opustil, protože neviděl dostatečný potenciál pro její zpeněžení, ale kdo ví, třeba se k ní vrátil.

  • Programy z produkce Applu

Když se zkusíme podívat trochu více do budoucna, jakmile Apple bude mít svojí vlastní službu pro streamování filmového a televizního obsahu (zprávy jasně indikují, že se skutečně chystá), mohl by následovat příklad Netflixu a začít natáčet své vlastní pořady. Díky historickým konexím na Pixar a Disney by mohl vytvářet animovaný obsah, kde by technologie firmy Faceshift mohla být použita.

  • Hry

Další možností je herní průmysl. I když to vypadá, že Apple žádnou svojí vlastní hru vyvíjet neplánuje, mohl by vytvořit rozhraní, které by vývojářům umožnilo implementovat technologie Faceshift do jejich her.

  • FaceTime

Nabízí se také možnost využití ve FaceTime chatech. Člověk by se mohl při videohovoru zobrazit jako avatar, který by přesně mimikoval jeho pohyby a výrazy.

  • Automatické taggování

Automatické taggování lidí ve fotkách a videích je něco, po čem nejspíš většina lidí netouží, ale je to funkce s ohromným potenciálem. Apple momentálně vývojářům API pro rozpoznávání obličejů nabízí, ale kód sám nerozpozná, o jakého člověka se jedná. Google Photos to například dokážou. Je možné, že se Apple v tomto ohledu snaží dohnat své konkurenty.

  • ID Touch s obličejem

Je tu také možnost, že se Apple snaží vyrobit nový bezpečnostní prvek a to odemykání pomocí obličeje. I když je to funkce, kterou konkurenční mobily již nabízejí, Apple možná čeká, až ji bude moct implementovat pořádně, spolehlivě a funkčně. Člověk by tak odemknul svůj iPhone jen tím, že by se na něj podíval.

Která možnost se vám líbí nejvíc?

zdoj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *