Apple oficiálně koupil společnost Faceshift, která stojí za technologií pro nové Star Wars

Před nějakým časem se na internetu objevila informace, podle které Apple koupil společnost vyvíjející technologie pro motion capture jménem Faceshift. Dnes server TechCrunch zjistil, že akvizice byla oficiálně dokončena.

Apple informaci přímo nepotvrdil, ale vydal prohlášení ohledně nákupu malých firem. “Apple čas od času malé společnosti nakupuje, ale neprozrazuje, za jakým účelem.”

Nejedná se o první firmu zabývající se motion capture, kterou Apple vlastní. Během posledních let koupil PrimeSense, Metaio a Polar Rose, všechno malé evropské společnosti, jejichž činnost se týká virtuální reality či rozpoznávání obličeje.

Faceshift je malý curyšský startup, jehož technologie se hojně využívá v herním a filmovém průmyslu pro vytváření nelidských charakterů. Byla použita například v nových Star Wars či připravovaném Warcraftu.

Co Apple s firmou zamýšlí, zatím není jasné. Z počátku se mluvilo o implementování nějaké podobné technologie do Apple TV, ale to se zatím nestalo.

Motion capture, česky “snímání pohybu”, je termín, kterým se označuje proces nahrávání pohybu skutečného objektu a jeho převedení na digitální model.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *