Apple údajně koupil firmu na výrobu motion capture Faceshift

Apple podle serveru MacRumors nejspíš v minulých týdnech koupil švýcarskou firmu na výrobu real-time motion capture jménem Faceshift.

Server upozorňuje na fakt, že v polovině srpna všichni tři původní zakladatelé firmy odešli a byla za ně nalezena náhrada, na které se podíleli právníci z firmy Baker & McKenzie – firmy, kterou Apple často využívá.

Faceshift vlastní zajímavou technologii, která dokáže velmi rychle a akurátně zachytit obličejovou mimiku pomocí 3D senzorů.  V minulosti spolupracovali s několika herními a filmovými studii a měli ve vývoji i vlastní software. V nedávné době pracovali na plug-inu pro Skype, který uživatelům umožňoval v reálném čase se při video hovorech proměnit ve svého avatara.

Poslední měsíce Faceshift uzavřel svojí softwarovou divizi a přestal být aktivní jak na Facebooku, tak na Twitteru. Je zřetelné, že firmu někdo koupil, nicméně není žádný přímý důkaz pro to, že to byl Apple.

Apple o oblast 3D senzorů a facial-trackingu v minulosti projevil obrovský zájem. Vlastní několik patentů přímo na tyto technologie a skoupil mnoho firem zabívající se oblastí motion capture, včetně švédské firmy na rozpoznávání obličejů Polar Rose a izraelského start-upu PrimeSense, který se podílel na vývoji původního motion capture příslušenství k Xboxu Kinect.

zdroj: http://www.idownloadblog.com/

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *