Adele končí na Spotify a přechází na Apple Music

Nové album známé britské zpěvačky Adele nevyjde kvůli freemium obchodnímu modelu na Spotify. Toho využívá Apple Music. Posloucháte Adele?

Adele podle některých informací plánuje odebrat její nadcházející album, „25“, ze Spotify. Důvodem je obchodní model freemium, který Spotify využívá a který umožňuje uživatelům poslouchat hudbu bez nutnosti předplatného.

V minulosti už své alba ze Spotify odebraly zpěvačky Beyonce a Taylor Swift. Apple Music je totiž na rozdíl od Spotify nutné předplatit, s výjimkou prvních tří zkušebních měsíců. Freemium model, který využívá Spotify, mnoha umělcům nevyhovuje.

Toho, že Adele svoje album na Spotify nevydá, Apple hned využil. Apple Music inzeruje, že její nové album na této službě bude dostupné hned několik týdnů po jeho vydání.

Manažer Adele se nedávno o spolupráce s Applem již pokoušel, když společnost žádal, aby vystavila alba Adele ve svých Apple Storech. Tak se ale nakonec nestalo, hlavně protože většina zařízení Applu ani nemá CD mechaniku.

Zdroj: cultofmac.com

This article has 1 comments

  1. Stanislav Reply

    Současný obchodní model prodeje hudby je sto let za opicema. Vydavelé by se měli konečně vzpamatovat a začít reagovat na aktuální poptávku.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *