iPad 2 je stále nejpoužívanějším tabletem od Applu

Ačkoliv to brzy bude už 5 let od jeho vydání, nejpoužívanější verzí iPadu je stále jeho druhá generace. Jaký iPad máte vy?

Výzkum pochází z konce října tohoto roku a zpracovala ho společnost Localytics na základě dat z 50 milionů iPadů. 20 % z nich tvořily právě iPady 2. generace. Za ním následuje první iPad mini s 18 % a první iPad Air se 17 %.

Nejnovější iPad, verze mini 4, tvořila pouze 0,3 % ze všech iPadů, nicméně v prodeji je teprve měsíc. Druhý aktuální model, iPad Air 2, má podíl ze všech tabletů od Applu už vyšších 9 %.

14864-10740-iPad-Adoption-Rate-l

Podle společnosti Localyics je stáří přístrojů dáno hlavně tím, že tablety mají delší životní cyklus než třeba smartphony. Zároveň na rozdíl od iPhonů nebývají iPady dotované telefonními operátory, což se projeví v jejich vyšší ceně a zákazníci pak preferují starší modely, které stojí už méně.

Stejně tak zákazníci na rozdíl od iPhonů nekupují nové iPady hned po jejich vydání. První měsíc jejich prodeje většinou nebývají vysoké a tento trend se prohlubuje. K tomu je třeba započíst fakt, že celkový zájem o tablety globálně klesá díky nástupu phabletů a jiných hybridních zařízení, což se nevyhnulo ani Applu.

Uvidíme, jak se prodejně podaří novému iPadu Pro, který přinese výraznější novinky.

Zdroj: appleinsider.com

 

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *