iPad mini 6 má 8,3palcový displej, USB-C, podporu Apple Pencil 2, Touch ID a další

Během úterní konference s názvem „California Streaming“ společnost Apple představila nový iPad mini šesté generace s novým designem a funkcemi. Místo tlačítka Home button je nyní displej od okraje ke okraji, zařízení obsahuje vylepšené fotoaparáty a horní tlačítko k uspání má v sobě integrovaný snímač Touch ID.

Pro srovnání, předchozí iPad mini měl 7,9palcový Retina displej (nový iPad mini využívá Liquid Retina zobrazovací technologii). Tablet je také o něco tenčí a o něco lehčí než jeho předchůdce.

S tímto novým iPadem mini je k dispozici několik technik vylepšení pro zobrazení, které byly dříve vyhrazeny pouze pro dražší iPady. Pro začátek získáte podporu pro široký barevný rozsah (barevný profil P3) a zařízení také podporuje funkci Apple True Tone, která přizpůsobuje barvy displeje okolní teplotě vašeho okolí.

S téměř celoobrazovkovým designem Apple přemístil snímač otisků prstů Touch ID. Místo tlačítka Home button bylo Touch ID integrováno do tlačítka k uspání či vypnutí zařízení. Apple poprvé vyzkoušel toto nové řešení Touch ID již dříve tento rok se čtvrtou generací iPadu Air.

Protože zařízení běží na nejnovějším čipu Apple A15 Bionic, který napájí také iPhony 13, přináší nový iPad mini rychlejší výkon v celém rozsahu. Výkon CPU zaznamenal čtyřicetiprocentní skok, což znamená, že se vaše aplikace spouští a běží rychleji než doposud. Získáte také dvakrát rychlejší Neural engine, který zajistí plynulý chod aplikací a systémových funkcí využívajících AI.

Přední a zadní kamerový systém zaznamenal několik podstatných vylepšení. Zadní kamera má nyní dvanáctimegapixelový senzor oproti osmimegapixelovému v předchozím modelu. S tímto iPadem nyní můžete pořizovat snímky s rozlišením 12 megapixelů a natáčet video v rozlišení 4K. Aktualizovaný snímač také podporuje Focus Pixels, což tomuto novému iPadu mini umožňuje pořizovat fotografie v režimu Portrét.

A aby vám zařízení pomohlo pořizovat jasnější snímky ve tmě, je zadní kamera vybavena větší clonou, která dovnitř propouští více světla, a podporuje blesk True Tone, což je funkce, která nezávisle na sobě rozsvítí každé světlo LED s různou intenzitou a podle toho upraví teplotu barev.

ipad mini camera

Přední kamera také prošla velkou aktualizací. Nyní používá dvanáctimegapixelový snímač, takže všechny vaše selfie pořízené s ním budou vypadat skvěle. Jedná se o širokoúhlý fotoaparát, který také podporuje Center Stage, což je funkce, se kterou Apple debutoval na nejnovějších modelech iPad Pro. Pomocí strojového učení dynamicky ořízne a přiblíží scénu a sleduje objekty při jejich pohybu. A díky vlastnímu procesoru obrazového signálu společnosti Apple podporuje nový iPad mini inteligentní funkci HDR. Funkce Smart HDR spojuje několik fotografií pořízených rychle za sebou při různých expozicích, aby přinesla více zvýraznění a detailů stínů.

Nový iPad mini vyměnil patentovaný konektor Lightning společnosti Apple za USB-C, což je nyní již průmyslový standard. To znamená, že můžete k tabletu přes USB-C připojit mnohem širší škálu příslušenství, jako jsou digitální fotoaparáty, externí úložiště a další (nový, aktualizovaný levný iPad stále používá Lightning). USB-C je také desetkrát rychlejší než Lightning, takže velké soubory se do zařízení přenesou mnohem rychleji než dříve.

ipad mini accessories

iPad mini také nyní podporuje rychlé sítě 5G s podporou standardů mmWave i sub-6GHz.

ipad mini price

iPad mini si můžete objednat již nyní a začne se prodávat již 24. září. Ceny začínají na 14 490,- za wi-fi verzi nebo 22 490,- za Cellular model.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *