Nový iPad mini 5 je tady!

Apple tento týden vydal spoustu novinek. Jednou z nich se stal i nový iPad mini 5.

Pátá generace iPadu mini nahradila iPad mini 4, který již není v prodeji. Můžeme jej ovšem zakoupit za stejnou počáteční cenu 11 490 Kč.

Nově toto zařízení přináší podporu Apple Pencil. S hmotností 300,5 gramu a tloušťkou 0,6 mm je snadno ovladatelné jednou rukou.

Navzdory svému miniaturnímu vzhledu zařízení obsahuje nejnovější A12 bionický procesor s Neural Engine druhé generace.

Dle společnosti Apple nový čip přináší třikrát větší výkon a devětkrát rychlejší grafiku než iPad mini 4, který byl poháněn čipem A8.

Displej je 9,7 palců velký s LED podsvícením, vyzařuje stejné rozlišení 2 048 × 1 536 pixelů jako předchozí iPady mini, ovšem nyní je o 25 % jasnější a nabízí funkci True Tone a širokou podporu barev.

Zařízení nepoužívá technologii OLED ani není možné nahrávat video HDR.

Jedná se v podstatě o stejný displej, se kterým je dodáván v nový iPad Air.

Vzhledem k počtu pixelů a malému formovému faktoru má nový iPad mini nejvyšší hustotu pixelů (326) na palec. Fotoaparáty byly zaktualizované také. Přední kamera přechází z 1,2-megapixelového snímače s videozáznamem 720p na 7megapixelový senzor s videozáznamem 1080p při rychlosti 30 snímků za vteřinu.

Zadní kamera byla také vylepšena oproti předchozímu modelu. Nový fotoaparát má stále osm megapixelových obrazů, ale nyní je rychlejší a lépe funguje při slabém osvětlení. Podporuje videozáznam ve formátu 1080p při rychlosti 30 snímků za sekundu, stabilizaci obrazového obrazu, zachycení videosekvencí slow motion při 120 snímcích za sekundu a time lapse se stabilizací.

Oba fotoaparáty mají funkci Auto HDR a pořizují široké barevné snímky a fotografie Live.

Baterie o kapacitě 19,1 wattů je hodnocena až na deset hodin výdrže při surfování na webu pomocí Wi-Fi, sledování videa nebo poslechu hudby nebo 9 hodin internetového času při použití mobilní datové sítě.

Mezi další výhody patří Bluetooth 5, Home button s Touch ID, 3,5 mm konektor pro sluchátka, vestavěné stereofonní reproduktory, Lightning port, duální mikrofony a stejný výkon Wi-Fi, technologie eSim a konektivita LTE Gigabit stejně jako u iPadu Pro.

iPad mini 5 je k dispozici ve stříbrné, vesmírně šedé a zlaté barvě s kapacitou 64 nebo 256 GB.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *